Sydney van der Post, Linnaeus University, Zweden

Reiskosten ivm masteronderzoek in Tanzania genaamd ‘Gender Mainstreaming in Smart City Development – An Analysis of the Team Europe Initiative ‘Green and Smart Cities SASA!’ in Tanzania’.

In het kader van groeiende urbanisatie, wordt de ontwikkeling van smart cities steeds belangrijker voor een inclusieve, klimaatbestendige en toekomstbestendige wereld. Onderzoek binnen urban studies heeft herhaaldelijk aangetoond dat urbanisatie vaak gepaard gaat met groeiende ongelijkheden en dat vrouwen in grote steden een minder goede toegang hebben tot transport en zich onveiliger voelen en daardoor meer afstand voelen tot hun werk en sociale leven. Om dit tegen te gaan, is een goede en inclusieve stadsplanning van groot belang. Omdat deze nexus binnen het veld van smart cities nauwelijks is onderzocht, zal deze studie zich focussen op genderinclusiviteit binnen de stadsplanning steden in Tanzania die in de komende jaren getransformeerd zullen worden in smart cities.

Meer subsidies

Future Cities

Presentatie van multimediaproject tijdens Habitat III, VN-conferentie over huisvesting en duurzame stedelijke ontwikkeling. Read More

Yuting Bu, Universiteit Wageningen

Reiskosten naar Shanghai, masteronderzoek naar de rooftop farming… Read More

Anna Klimczak, TU Delft

Reiskosten naar Polen ivm masteronderzoek als onderdeel van thema: ‘Imagining (European) regions’. Read More

nai010 uitgevers, Rotterdam

Publicatie ‘Het ontwerp van de Marker Wadden’ Al eeuwenlang maakt Nederland land van water, maar de Marker… Read More
bekijk alle subsidies