Tamira Tummers, Eindhoven

Nic. H.M. Tummers (1928-2020) – De beeldhouwer stapt de stad in – Het nader onderzoek naar werk, ideeën en teksten van Nic. H.M. Tummers in de jaren 1950 – 1966.

Nic H.M. Tummers was een beeldhouwer die de term Sculpto-Urbanisme ontwikkelde, in een zoektocht naar de plastische gestalte en de ruimte daaromheen. Dit onderzoek, dat later in een biografie zal worden opgenomen, gaat over de ontwikkeling van het begrip ruimte in het denken van Tummers. Van Eesteren had waardering voor de wijze waarop Tummers vanuit de kunsten duwt en trekt aan de wissels van de stad en ontmoette hem bij onder andere een prijsvraag waar Van Eesteren in de jury zat. De doelgroep omvat iedereen die zich bezighoudt met de ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte omdat die op dit moment aan cruciale veranderingen onderhevig is. Tussentijdse resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd bij lezingen, aan studenten, en op de website tummersUSR.org.

Meer subsidies

Anneleen de Ruiter, University of Oxford, UK

Reiskosten ivm onderzoek naar een klimaat- en sociaal rechtvaardig Indus Delta landschap in het kader van de… Read More

W-Architectuurstudio Team W, Amsterdam

Project Rooted Urbanism, een bottom-up, duurzame benaderwijze voor gebiedsontwikkeling vanuit sociaal en ecologisch perspectief, betreft een bottom-up,… Read More

Cityförster, Rotterdam

Carbon Based Design, onderzoek naar CO2 opslag en certificaten in de stedenbouw… Read More

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandelgids: ‘De mooiste vinexwandelingen van Nederland’… Read More
bekijk alle subsidies