Tamira Tummers, Eindhoven

Nic. H.M. Tummers (1928-2020) – De beeldhouwer stapt de stad in – Het nader onderzoek naar werk, ideeën en teksten van Nic. H.M. Tummers in de jaren 1950 – 1966.

Nic H.M. Tummers was een beeldhouwer die de term Sculpto-Urbanisme ontwikkelde, in een zoektocht naar de plastische gestalte en de ruimte daaromheen. Dit onderzoek, dat later in een biografie zal worden opgenomen, gaat over de ontwikkeling van het begrip ruimte in het denken van Tummers. Van Eesteren had waardering voor de wijze waarop Tummers vanuit de kunsten duwt en trekt aan de wissels van de stad en ontmoette hem bij onder andere een prijsvraag waar Van Eesteren in de jury zat. De doelgroep omvat iedereen die zich bezighoudt met de ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte omdat die op dit moment aan cruciale veranderingen onderhevig is. Tussentijdse resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd bij lezingen, aan studenten, en op de website tummersUSR.org.

Meer subsidies

nai010 uitgevers, Rotterdam

De publicatie ‘Paradijs van imperfectie’. Deze publicatie bevat een selectie van columns van Violette Schönberger met een… Read More

Sandra van Assen Stedenbouw

i.s.m. Annelies Hartman Cultuurhistorie: Project ‘Friese badcultuur. TOEN. HIER. NU’, onderdeel TOEN… Read More

Noël van Dooren

Onderzoek ‘Huis in landschap, stad in delta / Het werk van Pjotr Gongrijp’… Read More

Stichting EGEA Utrecht, EGEA Nijmegen

Annual Congress 2020 van EGEA, thema ‘Mapping the future’… Read More
bekijk alle subsidies