Tamira Tummers, Eindhoven

Nic. H.M. Tummers (1928-2020) – De beeldhouwer stapt de stad in – Het nader onderzoek naar werk, ideeën en teksten van Nic. H.M. Tummers in de jaren 1950 – 1966.

Nic H.M. Tummers was een beeldhouwer die de term Sculpto-Urbanisme ontwikkelde, in een zoektocht naar de plastische gestalte en de ruimte daaromheen. Dit onderzoek, dat later in een biografie zal worden opgenomen, gaat over de ontwikkeling van het begrip ruimte in het denken van Tummers. Van Eesteren had waardering voor de wijze waarop Tummers vanuit de kunsten duwt en trekt aan de wissels van de stad en ontmoette hem bij onder andere een prijsvraag waar Van Eesteren in de jury zat. De doelgroep omvat iedereen die zich bezighoudt met de ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte omdat die op dit moment aan cruciale veranderingen onderhevig is. Tussentijdse resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd bij lezingen, aan studenten, en op de website tummersUSR.org.

More grants

Publishing house Blauwdruk, Wageningen

Thematic dossier The Blue Room on 'the common good'... Read More

Lakshmi Baiju, TU Delft

Travel expenses to Kochi and Delhi, India, for master research in renewable energy... Read More

Jurre van Kuijk, TU Eindhoven

Travel expenses for thesis research in Beijing, as part of the IMAGINE... Read More

Satria Agung Permana, TU Delft

Reiskosten tbv masteronderzoek ‘Mengalir Air’ of ‘River Flows’ (werktitels). Dit project heeft tot doel het onderzoek en… Read More
view all grants