Shinnosuke Wasswa, TU Delft

Reiskosten ivm masteronderzoek met als titel ‘(re)framing narratives: leveraging storytelling for a just forest economy in Kampala’s city region’.

Hoewel commerciële boomplantages proberen te voldoen aan de toenemende vraag naar bouwmateriaal en brandstof in het snel verstedelijkende Kampala, hebben ze nadelige sociaal-culturele en ecologische gevolgen gehad voor de stad en de omliggende gebieden. De toename van commerciële bosplantages, bestaande uit overwegend uitheemse boomsoorten, verergert de onherstelbare decimering van de biodiversiteit, het ongerechtvaardigde verlies van het levensonderhoud van mensen en de culturele vervreemding , vooral in landelijke gebieden waar boomplantages alomtegenwoordig zijn geworden. Het hoofddoel van de studie is om een ​​lokaal verhaal te ontwikkelen op basis van het vertellen van verhalen en het ‘anders weten’ (Ortiz, 2022), om een ​​rechtvaardige boseconomie voor te stellen in de stadsregio van Kampala.

Meer subsidies

Mia Barnard, TU Delft

Reiskosten ivm masteronderzoeksproject “From too little to too much” – The impact of Anthropocene and the theory… Read More

Uitgeverij Trancity, Haarlem

Essay ‘Hoeders van de lange termijn: een ode aan de planologie’… Read More

Stichting EGEA Utrecht, EGEA Nijmegen

Annual Congress 2020 van EGEA, thema ‘Mapping the future’… Read More

Jap Sam Books

Tweetalige publicatie over een jaren 70 experimenteel Nederlands stadspark… Read More
bekijk alle subsidies