Nehizena Osagie, Universiteit Utrecht

Reiskosten tbv masteronderzoek ‘The regenerative neighbourhood’. De hoofdvraag die de stage zal onderzoeken is: Hoe kan onderzoek de effectieve implementatie van ecosysteem biomimicry op wijkniveau ondersteunen? Biomimicry bevindt zich op de interdisciplinaire grens tussen biologie en design en heeft veel belofte voor een duurzamere wereld.
Tot op heden is er echter beperkt onderzoek gedaan naar biomimicry op systeemniveau, en de meeste biomimicry projecten focussen zich op product niveau. Er is veel potentie voor biomimicry om ook onze menselijke systemen te verbeteren, waaronder de cycli in de gebouwde omgeving. Een huis verduurzamen is belangrijk en draagt bij aan een betere wereld, maar de gehele gebouwde omgeving rond de huizen moet ook kunnen functioneren in duurzame en klimaat bestendige processen. Biomimicry South Africa heeft al enkele jaren ervaring in dit vakgebied en is een van de vooraanstaande bedrijven binnen biomimicry wereldwijd.

Meer subsidies

Maike van Stiphout, DS Landschapsarchitecten

Onderzoek en ontwikkeling van ‘The first guide to biodiversity in urban design and development’… Read More

Jasper Lebbing, Universiteit Utrecht

Reiskosten ivm onderzoeksproject ‘Regulate or be regulated: the institutional entrepreneurialism of landowners’   in het kader van de… Read More

Mark Scholten, TU Delft

Reiskosten naar Stockholm, Zweden, voor masteronderzoek naar achterstandswijken… Read More

Kübra Mercan, TU Eindhoven

Reiskosten ivm afstudeeronderzoek in Philadelphia, kader van project IMAGINE… Read More
bekijk alle subsidies