De lancering van: ‘Shallow Waters Magazine’

Op 24 september 2021 is het ‘Shallow Waters Magazine’ gelanceerd op de Architectuurbiënnale in Venetië.

Dit tijdschrift van bureau LADA, dat ondersteunt is door de EFL-stichting, verkent twee extreme gevallen van verstedelijkte ondiepwatergebieden – het Markermeer/IJsselmeer in het hart van Nederland en de Venetiaanse Lagune. Het ene is waarschijnlijk het meest technologisch gecontroleerde water op aarde, terwijl het andere een evenwicht vindt tussen natuurlijke watercycli, extreem weer en een robuuste toeristische economie.

Het biedt reflectiepunten voor vergelijkbare gebieden waar de verwachte zeespiegelstijging in de nabije toekomst urgente vragen oproept over menselijk en meer dan menselijk samenleven, techniek, economie, en zowel ecologische als sociale metabolismen.

Het magazine is verkrijgbaar op de website van de uitgever.

 

Afbeeldingen: Bureau LADA

Microscopische beelden: Wim van Egmond

Initiatief: Bureau LADA, Dr. Harm van de Geest from (IBED) van de UvA, bioloog Camilla Bertollini, Dr. Davide Tagliapietra, Marco Sigiovini, Irene Guarneri (CNR-ISMAR) van the ‘Institute of Marine Sciences Venice’, Alice Smits en Carolyn F. Strauss, Dr. Laura Onofri, microfotograaf Wim van Egmond, Haller Brun (grafisch ontwerp magazine)

Meer actueel

Nieuw beleid

De EFL Stichting richt haar vizier op de toekomst. DE EFL Stichting wil een grotere bijdrage leveren aan het actuele vakdebat van de ruimtelijke planning-… Read More

‘Want de grond behoort ons allen toe’ krijgt de mr. J. Dutilhprijs 2020

Op 10 juni 2021 is de tweejaarlijkse mr. J. Dutilhprijs 2020 uitgereikt aan Hanneke Oosterhof voor haar boek ‘Want de grond behoort ons allen toe’. Read More
alle berichten