De lancering van: ‘Shallow Waters Magazine’

Op 24 september 2021 is het ‘Shallow Waters Magazine’ gelanceerd op de Architectuurbiënnale in Venetië.

Dit tijdschrift van bureau LADA, dat ondersteunt is door de EFL-stichting, verkent twee extreme gevallen van verstedelijkte ondiepwatergebieden – het Markermeer/IJsselmeer in het hart van Nederland en de Venetiaanse Lagune. Het ene is waarschijnlijk het meest technologisch gecontroleerde water op aarde, terwijl het andere een evenwicht vindt tussen natuurlijke watercycli, extreem weer en een robuuste toeristische economie.

Het biedt reflectiepunten voor vergelijkbare gebieden waar de verwachte zeespiegelstijging in de nabije toekomst urgente vragen oproept over menselijk en meer dan menselijk samenleven, techniek, economie, en zowel ecologische als sociale metabolismen.

Het magazine is verkrijgbaar op de website van de uitgever.

 

Afbeeldingen: Bureau LADA

Microscopische beelden: Wim van Egmond

Initiatief: Bureau LADA, Dr. Harm van de Geest from (IBED) van de UvA, bioloog Camilla Bertollini, Dr. Davide Tagliapietra, Marco Sigiovini, Irene Guarneri (CNR-ISMAR) van the ‘Institute of Marine Sciences Venice’, Alice Smits en Carolyn F. Strauss, Dr. Laura Onofri, microfotograaf Wim van Egmond, Haller Brun (grafisch ontwerp magazine)

Meer actueel

‘City to Dust’ op de biënnale in Venetië

Aanstaande 19 mei 2021 gaat de Architectuurbiënnale in Venetië van start, en deze editie vindt zowel fysiek als online plaats. Het betreft hier de vanwege… Read More

Performative Launch – Shallow Waters: Verschuivende geografieën van twee extreme stedelijke delta’s

Onomatopee en Bureau LADA nodigen u van harte uit om de lancering te vieren van de publicatie Onomatopee Z0038 Shallow Waters: Shifting geographies of two… Read More
alle berichten