De lancering van: ‘Shallow Waters Magazine’

Op 24 september 2021 is het ‘Shallow Waters Magazine’ gelanceerd op de Architectuurbiënnale in Venetië.

Dit tijdschrift van bureau LADA, dat ondersteunt is door de EFL-stichting, verkent twee extreme gevallen van verstedelijkte ondiepwatergebieden – het Markermeer/IJsselmeer in het hart van Nederland en de Venetiaanse Lagune. Het ene is waarschijnlijk het meest technologisch gecontroleerde water op aarde, terwijl het andere een evenwicht vindt tussen natuurlijke watercycli, extreem weer en een robuuste toeristische economie.

Het biedt reflectiepunten voor vergelijkbare gebieden waar de verwachte zeespiegelstijging in de nabije toekomst urgente vragen oproept over menselijk en meer dan menselijk samenleven, techniek, economie, en zowel ecologische als sociale metabolismen.

Het magazine is verkrijgbaar op de website van de uitgever.

 

Afbeeldingen: Bureau LADA

Microscopische beelden: Wim van Egmond

Initiatief: Bureau LADA, Dr. Harm van de Geest from (IBED) van de UvA, bioloog Camilla Bertollini, Dr. Davide Tagliapietra, Marco Sigiovini, Irene Guarneri (CNR-ISMAR) van the ‘Institute of Marine Sciences Venice’, Alice Smits en Carolyn F. Strauss, Dr. Laura Onofri, microfotograaf Wim van Egmond, Haller Brun (grafisch ontwerp magazine)

Meer actueel

EFL Stichting verhoogt subsidiebedrag

De EFL Stichting heeft een aantal wijzigingen doogevoerd in haar subsidievoorwaarden. De wijzigingen gelden vanaf 2023. Subsidieaanvragen voor de volgende bestuursvergadering op 9 maart 2023… Read More

Lintje voor Huib van Eesteren

Huib van Eesteren, de secretaris/penningmeester van de EFL Stichting, heeft een lintje gekregen en is daarmee benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau! Al… Read More
alle berichten