Slotevent ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld’

Op 11 april 2024 presenteerden in The Grey Space in the Middle drie teams in opdracht van de EFL-Stichting hun resultaten en bevindingen over de ruimtelijke betekenis van klimaatrechtvaardigheid.

Op ludieke wijze werd het gevoel van ongemak rondom klimaatrechtvaardigheid tastbaar gemaakt. Het werd duidelijk dat er actie vereist is, en dat er veel meer bewustwording nodig is over de impact van klimaatverandering op gebieden die onbewoonbaar dreigen te worden. Tegelijkertijd was er ook ruimte voor optimisme want één wet om vlees en zuivel te verbieden biedt kansrijke mogelijkheden.

De EFL- Stichting wil iedereen bedanken voor hun komst en enthousiasme. In het bijzonder referenten Michiel Korthals, Michelle Provoost, Fabi van Berkel en Kees Vendrik. En natuurlijk de drie teams: Nederland Veganland, Humanity on the Move en Rechtvaardige Drinkwaterlandschappen.

Foto’s door Ingrid Koenen.

Meer actueel

Boekpresentatie Leven onder het luchtruim

Het is bijna vijf jaar geleden dat Theo Baart en Tijs van der Boomen begonnen aan hun verkenning van de omgeving van Schiphol. En nu… Read More

Bijlage EFL-Stichting in de Groene Amsterdammer

Afgelopen week ontvingen abonnees van de Groene Amsterdammer een speciale bijlage over de open oproep ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld’. Het tijdschrift blikt terug op… Read More
alle berichten