Slotevent ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld’

Op 11 april 2024 presenteerden in The Grey Space in the Middle drie teams in opdracht van de EFL-Stichting hun resultaten en bevindingen over de ruimtelijke betekenis van klimaatrechtvaardigheid.

Op ludieke wijze werd het gevoel van ongemak rondom klimaatrechtvaardigheid tastbaar gemaakt. Het werd duidelijk dat er actie vereist is, en dat er veel meer bewustwording nodig is over de impact van klimaatverandering op gebieden die onbewoonbaar dreigen te worden. Tegelijkertijd was er ook ruimte voor optimisme want één wet om vlees en zuivel te verbieden biedt kansrijke mogelijkheden.

De EFL- Stichting wil iedereen bedanken voor hun komst en enthousiasme. In het bijzonder referenten Michiel Korthals, Michelle Provoost, Fabi van Berkel en Kees Vendrik. En natuurlijk de drie teams: Nederland Veganland, Humanity on the Move en Rechtvaardige Drinkwaterlandschappen.

Foto’s door Ingrid Koenen.

Meer actueel

De socio-ruimte van Tummers

Op 30 november is de tentoonstelling ‘Jacobs droom’ geopend in het Schunck Museum in Heerlen, over het werk van Nic Tummers. Tummers was een beeldend… Read More

Seminar ‘Absolutely fabulous!’

Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog heerste er een verlangen naar optimistische ontwerpen. Architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten speelden een belangrijke rol in… Read More
alle berichten