Slotevent ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld’

Op 11 april 2024 presenteerden in The Grey Space in the Middle drie teams in opdracht van de EFL-Stichting hun resultaten en bevindingen over de ruimtelijke betekenis van klimaatrechtvaardigheid.

Op ludieke wijze werd het gevoel van ongemak rondom klimaatrechtvaardigheid tastbaar gemaakt. Het werd duidelijk dat er actie vereist is, en dat er veel meer bewustwording nodig is over de impact van klimaatverandering op gebieden die onbewoonbaar dreigen te worden. Tegelijkertijd was er ook ruimte voor optimisme want één wet om vlees en zuivel te verbieden biedt kansrijke mogelijkheden.

De EFL- Stichting wil iedereen bedanken voor hun komst en enthousiasme. In het bijzonder referenten Michiel Korthals, Michelle Provoost, Fabi van Berkel en Kees Vendrik. En natuurlijk de drie teams: Nederland Veganland, Humanity on the Move en Rechtvaardige Drinkwaterlandschappen.

Foto’s door Ingrid Koenen.

More current

Experts te gast bij slotevent ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld!’

Michiel Korthals, Michelle Provoost en Fabi van Berkel reflecteren op de uitkomsten van ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld!’. De EFL-Stichting presenteert 11 april het slotevent,… Read More

De socio-ruimte van Tummers

Op 30 november is de tentoonstelling ‘Jacobs droom’ geopend in het Schunck Museum in Heerlen, over het werk van Nic Tummers. Tummers was een beeldend… Read More
all notices