‘Shallow waters ‘op de Architectuurbiënnale in Venetië

Naast ‘City to dust’ door Studio LA, heeft de EFL-stichting het project ‘Shallow waters’ door bureau LADA ondersteund. Deze foto expositie is momenteel te bewonderen op de Architectuurbiënnale in Venetië.

Het project (fotografie door Wim van Egmond) is een onderzoek door architecten en biologen met als doel een brug te slaan tussen kunst, wetenschap en de mens.

Het wil het invididu aan het denken zetten over de veelzijdigheid van water en de rijkdom aan populaties die het bevat, in tegenstelling tot het water zien als een leegte. Hiermee wil bureau LADA de vraag centraal stellen: Hoe kan de mens in balans samen leven met al het andere leven in ondiepe wateren?

Het bureau heeft afbeeldingen van micro-organismen uit ondiep water ingezet om de dominantie van de mens tegenover andere organismen aan de kaak te stellen. In plaats van de waterspiegelstijging en het water als de vijand te zien, zou men naar oplossingen moeten zoeken die inclusiviteit en symbiose tussen levensvormen stimuleren.

De afbeeldingen komen van Venetiaanse en Nederlandse delta’s.

Locatie: Arsenale Venetië.

te zien van 19 mei 2021 – 21 november 2021

Afbeeldingen: Wim van Egmond

Initiatief: Bureau LADA, Dr. Harm van de Geest from (IBED) van de UvA, bioloog Camilla Bertollini, Dr. Davide Tagliapietra, Marco Sigiovini, Irene Guarneri (CNR-ISMAR) van the ‘Institute of Marine Sciences Venice’, Alice Smits en Carolyn F. Strauss, Dr. Laura Onofri, microfotograaf Wim van Egmond, Haller Brun (grafisch ontwerp magazine)

Meer actueel

Van Eesteren Fellowship Lecture Series 2021

De EFL stichting kondigt een nieuw initiatief aan, de Van Eesteren fellowship Lecture Series. In deze reeks lezingen, die online wordt aangeboden, worden verschillende stedenbouwkundige… Read More

Doetip! Van Eesteren Museum 5 jaar aan de Sloterplas

Van 19 t/m 23 oktober 2022 viert het Van Eesteren Museum feest! Om te vieren dat het Van Eesteren Museum 5 jaar is gevestigd aan… Read More
alle berichten