‘Shallow waters ‘op de Architectuurbiënnale in Venetië

Naast ‘City to dust’ door Studio LA, heeft de EFL-stichting het project ‘Shallow waters’ door bureau LADA ondersteund. Deze foto expositie is momenteel te bewonderen op de Architectuurbiënnale in Venetië.

Het project (fotografie door Wim van Egmond) is een onderzoek door architecten en biologen met als doel een brug te slaan tussen kunst, wetenschap en de mens.

Het wil het invididu aan het denken zetten over de veelzijdigheid van water en de rijkdom aan populaties die het bevat, in tegenstelling tot het water zien als een leegte. Hiermee wil bureau LADA de vraag centraal stellen: Hoe kan de mens in balans samen leven met al het andere leven in ondiepe wateren?

Het bureau heeft afbeeldingen van micro-organismen uit ondiep water ingezet om de dominantie van de mens tegenover andere organismen aan de kaak te stellen. In plaats van de waterspiegelstijging en het water als de vijand te zien, zou men naar oplossingen moeten zoeken die inclusiviteit en symbiose tussen levensvormen stimuleren.

De afbeeldingen komen van Venetiaanse en Nederlandse delta’s.

Locatie: Arsenale Venetië.

te zien van 19 mei 2021 – 21 november 2021

Afbeeldingen: Wim van Egmond

Initiatief: Bureau LADA, Dr. Harm van de Geest from (IBED) van de UvA, bioloog Camilla Bertollini, Dr. Davide Tagliapietra, Marco Sigiovini, Irene Guarneri (CNR-ISMAR) van the ‘Institute of Marine Sciences Venice’, Alice Smits en Carolyn F. Strauss, Dr. Laura Onofri, microfotograaf Wim van Egmond, Haller Brun (grafisch ontwerp magazine)

Meer actueel

JVB Expo door TU Delft student Hanna Rudner

Van 5 juli tot en met 30 jui 2021 vindt de JVB Expo van TU Delft Architectuur student Hanna Rudner plaats, een tentoonstelling over collectief wonen… Read More

Van Eesteren Paviljoen

In oktober 2017 is het nieuwe Van Eesteren Paviljoen feestelijk geopend door (toen nog) waarnemend burgemeester Kajsa Ollongren. Het Paviljoen is geopend van donderdag t/m… Read More
alle berichten