Performative Launch – Shallow Waters: Verschuivende geografieën van twee extreme stedelijke delta’s

Onomatopee en Bureau LADA nodigen u van harte uit om de lancering te vieren van de publicatie Onomatopee Z0038 Shallow Waters: Shifting geographies of two extreme urban deltas.  Programma met een geanimeerd gesprek tussen de deelnemers, tentoonstelling en performances op zondag 21 november 2021 van 14:00 – 17:00 bij Onomatopee.

Moderatoren: Bureau LADA – Lada Hršak & Ludovica Beltrami

Sprekers: Dr. Harm van der Geest (Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica, UvA), Wim van Egmond (kunstenaar en microfotograaf) en De Onkruidenier (Kunstenaarscollectief).

Shallow Waters verkent twee extreme gevallen van verstedelijkte ondiepe watergebieden – Markermeer/IJsselmeer in het hart van Nederland en de Venetiaanse Lagune. Deze publicatie is ontwikkeld als onderdeel van het Parallel Programma bij het Nederlands Paviljoen op de Architectuur Biënnale Venetië 2021, ontworpen door Haller Brun en ondersteund door Dutch Creative Industries Fund, Het Nieuwe Instituut, en de EFL Stichting.

Tijdens de Performative Launch worden ideeën en ervaringen die zijn voortgekomen uit het onderzoek voor de publicatie gepresenteerd aan het publiek in een ruimtelijke installatie met microfoto’s, tekeningen, maquettes en animatie. We zullen kennis maken met zoetwater micro-organismen door live projectie door de lens van Wim van Egmond’s microscoop. Dr. Harm van der Geest (IBED – UvA) en Alice Smits (Zone2Source) zullen een geanimeerd gesprek voeren over multispecies empathie met projectinitiator en redacteur Lada Hršak en haar Bureau LADA collega architect Ludovica Beltrami. Kunstenaarscollectief De Onkruidenier gaat in op de relatie tussen ecologieën en economieën en zal in hun performance CryptoFoam een proeverij van een schuimlandschap laten zien.

 

Afbeelding: Bureau LADA

Meer actueel

Velen van jullie gingen aan de slag met Klimaatrechtvaardigheid!

In de eerste ronde hebben 42 teams een voorstel ingediend met hun visie op het onderwerp klimaatrechtvaardigheid. Als EFL Stichting vinden wij het geweldig om… Read More

De boekpresentatie van Bomenlanen: Over de onlosmakelijke relatie tussen bomen en wegen

  Op 25 maart 2022 is de presentatie van het boek: Bomenlanen. Het boek, ondersteund door Stichting EFL, is een samenwerking tussen de TU Delft, … Read More
alle berichten