Performative Launch – Shallow Waters: Verschuivende geografieën van twee extreme stedelijke delta’s

Onomatopee en Bureau LADA nodigen u van harte uit om de lancering te vieren van de publicatie Onomatopee Z0038 Shallow Waters: Shifting geographies of two extreme urban deltas.  Programma met een geanimeerd gesprek tussen de deelnemers, tentoonstelling en performances op zondag 21 november 2021 van 14:00 – 17:00 bij Onomatopee.

Moderatoren: Bureau LADA – Lada Hršak & Ludovica Beltrami

Sprekers: Dr. Harm van der Geest (Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica, UvA), Wim van Egmond (kunstenaar en microfotograaf) en De Onkruidenier (Kunstenaarscollectief).

Shallow Waters verkent twee extreme gevallen van verstedelijkte ondiepe watergebieden – Markermeer/IJsselmeer in het hart van Nederland en de Venetiaanse Lagune. Deze publicatie is ontwikkeld als onderdeel van het Parallel Programma bij het Nederlands Paviljoen op de Architectuur Biënnale Venetië 2021, ontworpen door Haller Brun en ondersteund door Dutch Creative Industries Fund, Het Nieuwe Instituut, en de EFL Stichting.

Tijdens de Performative Launch worden ideeën en ervaringen die zijn voortgekomen uit het onderzoek voor de publicatie gepresenteerd aan het publiek in een ruimtelijke installatie met microfoto’s, tekeningen, maquettes en animatie. We zullen kennis maken met zoetwater micro-organismen door live projectie door de lens van Wim van Egmond’s microscoop. Dr. Harm van der Geest (IBED – UvA) en Alice Smits (Zone2Source) zullen een geanimeerd gesprek voeren over multispecies empathie met projectinitiator en redacteur Lada Hršak en haar Bureau LADA collega architect Ludovica Beltrami. Kunstenaarscollectief De Onkruidenier gaat in op de relatie tussen ecologieën en economieën en zal in hun performance CryptoFoam een proeverij van een schuimlandschap laten zien.

 

Afbeelding: Bureau LADA

Meer actueel

Nieuwe houder van de Van Eesteren Fellowship

Met ingang van 15 september 2019 zal Caroline Newton de houder zijn van de Van Eesteren Fellowship (voorheen Leerstoel) aan de TU Delft. Caroline is… Read More

Nieuw beleid

De EFL Stichting richt haar vizier op de toekomst. DE EFL Stichting wil een grotere bijdrage leveren aan het actuele vakdebat van de ruimtelijke planning-… Read More
alle berichten