OPEN OPROEP: Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld

Kunnen we de gevolgen van klimaatverandering zo vormgeven dat de leefomgeving van iedereen erop vooruit gaat? Wat betekent dat voor de inrichting van de ruimte, in Nederland maar ook over de hele wereld?

De EFL Stichting is op zoek naar antwoorden. Zij is ervan overtuigd dat de oplossing gevonden kan worden door ontwerp, onderzoek en beleid met elkaar te verbinden. Teams bestaande uit verschillende achtergronden worden hiertoe uitgedaagd. Drie geselecteerde teams krijgen elk 50.000 euro om hun voorstellen uit te werken.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Lees hier meer over op de pagina van de Open Oproep. En kom naar de Kick-off en Matchingsdag op 26 augustus 2022 in Amsterdam.

De sprekers op 26 augustus zijn bekend!

Tijdens de kick-off gaan, onder leiding van Jannemarie de Jonge (Rijksadviseur Fysieke leefomgeving), Tracey Metz (journalist), Boris Hocks (Generation Energy), Josephine Schuurman (Caring Famers) en Caroline Newton (Van Eesteren Fellow TU Delft) met elkaar in gesprek over hun opvattingen over een klimaatrechtvaardige wereld.
Inger Kammeraat (managing director MVRDV) geeft op dezelfde bijeenkomst een inspiratievolle lezing over Impact by Design.

 

 

Meer actueel

Dordrecht over 100 jaar: Expositie Fast forward

Kijken en luisteren naar de toekomst van de stad. Hoe ziet Dordrecht eruit over 100 jaar? Elf kunstenaars kregen de opdracht van Pictura om speciaal… Read More

De EFL-avondlockdownlijst

De dagen zijn nu donker, koud en nu Nederland weer (gedeeltelijk) op slot is ook nog eens kort. Om deze avondlockdown te trotseren hebben we… Read More
alle berichten