OPEN OPROEP: Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld

Kunnen we de gevolgen van klimaatverandering zo vormgeven dat de leefomgeving van iedereen erop vooruit gaat? Wat betekent dat voor de inrichting van de ruimte, in Nederland maar ook over de hele wereld?

De EFL Stichting is op zoek naar antwoorden. Zij is ervan overtuigd dat de oplossing gevonden kan worden door ontwerp, onderzoek en beleid met elkaar te verbinden. Teams bestaande uit verschillende achtergronden worden hiertoe uitgedaagd. Drie geselecteerde teams krijgen elk 50.000 euro om hun voorstellen uit te werken.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Lees hier meer over op de pagina van de Open Oproep. En kom naar de Kick-off en Matchingsdag op 26 augustus 2022 in Amsterdam.

De sprekers op 26 augustus zijn bekend!

Tijdens de kick-off gaan, onder leiding van Jannemarie de Jonge (Rijksadviseur Fysieke leefomgeving), Tracey Metz (journalist), Boris Hocks (Generation Energy), Josephine Schuurman (Caring Famers) en Caroline Newton (Van Eesteren Fellow TU Delft) met elkaar in gesprek over hun opvattingen over een klimaatrechtvaardige wereld.
Inger Kammeraat (managing director MVRDV) geeft op dezelfde bijeenkomst een inspiratievolle lezing over Impact by Design.

 

 

Meer actueel

Originele kaart teruggevonden

In 2008 werd de grote presentatiekaart van het ontwerp van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam (AUP) teruggevonden, helaas in slechte staat. Door een subsidie van het EFL-fonds kon ze grondig gerestaureerd worden. Read More

Spui25 organiseert symposium ‘Wie investeert in de stad?’

Op donderdag 17 september 2020 organiseert Spui25 het symposium ‘Wie investeert in de stad?’  naar aanleiding van de publicatie van de mede door de EFL… Read More
alle berichten