Hier gebeurt het.

‘Hier Gebeurt Het.’ – een manifestatie die initiatief, experiment en interactie in stedelijke ontwikkeling viert met een tentoonstelling en een divers activiteitenprogramma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam. Kun je een doe-het-zelf cultuur plannen? Hoe ontwerp je een straat samen met de buurt? Hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘It Happens Here’.

Op de tentoonstelling is de Ng’ambo Atlas te zien, die het rijke culturele landschap van Ng’ambo laat zien aan de hand van verhalen, het in kaart brengen van de gemeenschap en historisch onderzoek. De publicatie is ontwikkeld op basis van het materiaal dat is verzameld tijdens het werk aan het Local Area Plan voor Ng’ambo, dat in 2015-2016 is uitgevoerd door de regering van Zanizbar in samenwerking met AAM en de gemeente Amsterdam.

In het licht van de nieuwe COVID-19 beperkingen die door de regering zijn ingevoerd, zal het niet mogelijk zijn om u op vrijdag 19e zoals gepland te ontvangen. In plaats daarvan wordt u uitgenodigd om op zaterdag 20 oktober bij de tentoonstelling aanwezig te zijn. De organisatoren zullen tussen 14 en 17 uur op de tentoonstelling aanwezig zijn voor eventuele vragen, discussies en gedetailleerde toelichtingen.

De tentoonstelling loopt tot 21 november 2021. Meer informatie over openingstijden en evenementen via hiergebeurthet.nl. Komt dat zien!

 

 

Afbeelding: Gerrit Alink

Logo: African Architecture Matters

Meer actueel

De EFL-avondlockdownlijst

De dagen zijn nu donker, koud en nu Nederland weer (gedeeltelijk) op slot is ook nog eens kort. Om deze avondlockdown te trotseren hebben we… Read More

Nieuw beleid

De EFL Stichting richt haar vizier op de toekomst. DE EFL Stichting wil een grotere bijdrage leveren aan het actuele vakdebat van de ruimtelijke planning-… Read More
alle berichten