Hier gebeurt het.

‘Hier Gebeurt Het.’ – een manifestatie die initiatief, experiment en interactie in stedelijke ontwikkeling viert met een tentoonstelling en een divers activiteitenprogramma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam. Kun je een doe-het-zelf cultuur plannen? Hoe ontwerp je een straat samen met de buurt? Hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘It Happens Here’.

Op de tentoonstelling is de Ng’ambo Atlas te zien, die het rijke culturele landschap van Ng’ambo laat zien aan de hand van verhalen, het in kaart brengen van de gemeenschap en historisch onderzoek. De publicatie is ontwikkeld op basis van het materiaal dat is verzameld tijdens het werk aan het Local Area Plan voor Ng’ambo, dat in 2015-2016 is uitgevoerd door de regering van Zanizbar in samenwerking met AAM en de gemeente Amsterdam.

In het licht van de nieuwe COVID-19 beperkingen die door de regering zijn ingevoerd, zal het niet mogelijk zijn om u op vrijdag 19e zoals gepland te ontvangen. In plaats daarvan wordt u uitgenodigd om op zaterdag 20 oktober bij de tentoonstelling aanwezig te zijn. De organisatoren zullen tussen 14 en 17 uur op de tentoonstelling aanwezig zijn voor eventuele vragen, discussies en gedetailleerde toelichtingen.

De tentoonstelling loopt tot 21 november 2021. Meer informatie over openingstijden en evenementen via hiergebeurthet.nl. Komt dat zien!

 

 

Afbeelding: Gerrit Alink

Logo: African Architecture Matters

Meer actueel

Velen van jullie gingen aan de slag met Klimaatrechtvaardigheid!

In de eerste ronde hebben 42 teams een voorstel ingediend met hun visie op het onderwerp klimaatrechtvaardigheid. Als EFL Stichting vinden wij het geweldig om… Read More

Winnaars Open Oproep klimaatrechtvaardige wereld bekend

Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld brengt pijnlijk helder de actuele schaarstes van voedsel, water en ruimte in beeld De drie winnende teams van de Open… Read More
alle berichten