Hier gebeurt het.

‘Hier Gebeurt Het.’ – een manifestatie die initiatief, experiment en interactie in stedelijke ontwikkeling viert met een tentoonstelling en een divers activiteitenprogramma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam. Kun je een doe-het-zelf cultuur plannen? Hoe ontwerp je een straat samen met de buurt? Hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘It Happens Here’.

Op de tentoonstelling is de Ng’ambo Atlas te zien, die het rijke culturele landschap van Ng’ambo laat zien aan de hand van verhalen, het in kaart brengen van de gemeenschap en historisch onderzoek. De publicatie is ontwikkeld op basis van het materiaal dat is verzameld tijdens het werk aan het Local Area Plan voor Ng’ambo, dat in 2015-2016 is uitgevoerd door de regering van Zanizbar in samenwerking met AAM en de gemeente Amsterdam.

In het licht van de nieuwe COVID-19 beperkingen die door de regering zijn ingevoerd, zal het niet mogelijk zijn om u op vrijdag 19e zoals gepland te ontvangen. In plaats daarvan wordt u uitgenodigd om op zaterdag 20 oktober bij de tentoonstelling aanwezig te zijn. De organisatoren zullen tussen 14 en 17 uur op de tentoonstelling aanwezig zijn voor eventuele vragen, discussies en gedetailleerde toelichtingen.

De tentoonstelling loopt tot 21 november 2021. Meer informatie over openingstijden en evenementen via hiergebeurthet.nl. Komt dat zien!

 

 

Afbeelding: Gerrit Alink

Logo: African Architecture Matters

Meer actueel

Nominatie Bookspot Literatuurprijs

Het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ van Suzanna Jansen is doorgedrongen tot de top 3 van genomineerden voor de Bookspot Literatuurprijs. In dit boek verhaalt Suzanna… Read More

‘City to Dust’, brekende vloeren bij de opening van de Architectuurbiënnale in Venetië

Afgelopen 19 mei is de Architectuurbiënnale in Venetië van start gegaan. Zoals eerder al was aangekondigd, is de installatie van Studio LA, ondersteunt door de… Read More
alle berichten