Experts te gast bij slotevent ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld!’

Michiel Korthals, Michelle Provoost en Fabi van Berkel reflecteren op de uitkomsten van ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld!’. De EFL-Stichting presenteert 11 april het slotevent, aanmelden kan via deze link.

Michiel Korthals is filosoof en gasthoogleraar aan de University of Gastronomic Sciences. In zijn onderzoek richt hij zich onder andere op de ethiek achter onze voeding en landbouw. Hij zal reflecteren op de bijdrage van Nederland Veganland.

Michelle Provoost is architectuurhistoricus, ze is medeoprichter van architectuurhistorisch bureau Crimson. In 2019 publiceerde Crimson ‘A city of coming and goings’, een boek dat benadrukt hoe stedenbouwkunde en architectuur steden veerkrachtiger kunnen maken voor migratie. Tijdens het slotevent biedt ze een reflectie op het project Humanity on the Move.

Fabi van Berkel is onderzoeker Public Design, Waarde en Besluitvorming bij KWR. KWR is een onderzoeksinstituut dat zich inzet om kennis te winnen op het gebied van duurzame beschikbaarheid van water in stedelijke waterketens. Zij zal een reflectie geven op het onderzoek van Rechtvaardige Drinkwaterlandschappen.

Meer actueel

‘Nederland kent geen ruimtetekort’

Op weg naar een plantaardig dieet? Berno Strootman gelooft dat zestig procent van onze landbouwgrond voldoende is om twintig miljoen Nederlanders op een gezonde manier… Read More

Klimaatrechtvaardigheid in de schijnwerpers

De EFL-Stichting nodigt je uit voor het slotevent! Aanmelden is mogelijk via deze link. In de zomer van 2022 lanceerde de Van… Read More
alle berichten