Van Eesteren Fellowship Lecture Series 2021

De EFL stichting kondigt een nieuw initiatief aan, de Van Eesteren fellowship Lecture Series.

In deze reeks lezingen, die online wordt aangeboden, worden verschillende stedenbouwkundige vraagstukken aan het licht gebracht met een focus op verduurzaming van de stad. De fellowship, onder leiding van Caroline Newton, gebruikt design-based research om metropolitane vraagstukken te onderzoeken en vervolgens om te zetten in toekomstgerichte oplossingen.

De eerste lezing door Barbara Lipietz (Associate Professor, UCL London) focust op de essentiële rol van city-planning en gebiedsontwikkeling in het bereiken van een toekomstbestendige en sociaal-verantwoorde samenleving. De stad wordt gezien als de motor (‘Growth Engine’) voor economische groei en het weefsel voor het realiseren van een integrale maatschappij.

De zoektocht naar de metropool van de toekomst gaat verder, met elke lezing van de Fellowship Lecture Series een nieuw perspectief.

U kunt zich hier registreren voor de eerste lezing op 10 februari a.s.

Hier kunt u meer informatie vinden over de Van Eesteren Fellowship.

Meer actueel

Tentoonstelling ‘Een Betere Stad’

Op 16 maart 2017 is in het Stadsarchief de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ geopend door burgemeester Van der Laan. Hoewel het onderzoek en de gelijktijdig… Read More

De officiële opening van de JVB EXPO, een afstudeerproject van TU Delft student Hanna Rudner

De JVB Expo is een tentoonstelling over collectief wonen in het studentencomplex aan de Jacoba van Beierenlaan in Delft.  Architectuur, het dagelijkse leven van de… Read More
alle berichten