Van Eesteren Fellowship Lecture Series 2021

De EFL stichting kondigt een nieuw initiatief aan, de Van Eesteren fellowship Lecture Series.

In deze reeks lezingen, die online wordt aangeboden, worden verschillende stedenbouwkundige vraagstukken aan het licht gebracht met een focus op verduurzaming van de stad. De fellowship, onder leiding van Caroline Newton, gebruikt design-based research om metropolitane vraagstukken te onderzoeken en vervolgens om te zetten in toekomstgerichte oplossingen.

De eerste lezing door Barbara Lipietz (Associate Professor, UCL London) focust op de essentiële rol van city-planning en gebiedsontwikkeling in het bereiken van een toekomstbestendige en sociaal-verantwoorde samenleving. De stad wordt gezien als de motor (‘Growth Engine’) voor economische groei en het weefsel voor het realiseren van een integrale maatschappij.

De zoektocht naar de metropool van de toekomst gaat verder, met elke lezing van de Fellowship Lecture Series een nieuw perspectief.

U kunt zich hier registreren voor de eerste lezing op 10 februari a.s.

Hier kunt u meer informatie vinden over de Van Eesteren Fellowship.

Meer actueel

De boekpresentatie van Bomenlanen: Over de onlosmakelijke relatie tussen bomen en wegen

  Op 25 maart 2022 is de presentatie van het boek: Bomenlanen. Het boek, ondersteund door Stichting EFL, is een samenwerking tussen de TU Delft, … Read More

‘City to Dust’, brekende vloeren bij de opening van de Architectuurbiënnale in Venetië

Afgelopen 19 mei is de Architectuurbiënnale in Venetië van start gegaan. Zoals eerder al was aangekondigd, is de installatie van Studio LA, ondersteunt door de… Read More
alle berichten