Van Eesteren Fellowship Lecture Series 2021

De EFL stichting kondigt een nieuw initiatief aan, de Van Eesteren fellowship Lecture Series.

In deze reeks lezingen, die online wordt aangeboden, worden verschillende stedenbouwkundige vraagstukken aan het licht gebracht met een focus op verduurzaming van de stad. De fellowship, onder leiding van Caroline Newton, gebruikt design-based research om metropolitane vraagstukken te onderzoeken en vervolgens om te zetten in toekomstgerichte oplossingen.

De eerste lezing door Barbara Lipietz (Associate Professor, UCL London) focust op de essentiële rol van city-planning en gebiedsontwikkeling in het bereiken van een toekomstbestendige en sociaal-verantwoorde samenleving. De stad wordt gezien als de motor (‘Growth Engine’) voor economische groei en het weefsel voor het realiseren van een integrale maatschappij.

De zoektocht naar de metropool van de toekomst gaat verder, met elke lezing van de Fellowship Lecture Series een nieuw perspectief.

U kunt zich hier registreren voor de eerste lezing op 10 februari a.s.

Hier kunt u meer informatie vinden over de Van Eesteren Fellowship.

Meer actueel

De lancering van: ‘Shallow Waters Magazine’

Op 24 september 2021 is het ‘Shallow Waters Magazine’ gelanceerd op de Architectuurbiënnale in Venetië. Dit tijdschrift van bureau LADA, dat ondersteunt is door de… Read More

New Neapolis

Op 24 januari a.s. gaat de film New Neapolis van Gyz La Rivière op het IFFR in première. De film is mede tot stand gekomen… Read More
alle berichten