‘City to Dust’ op de biënnale in Venetië

Aanstaande 19 mei 2021 gaat de Architectuurbiënnale in Venetië van start, en deze editie vindt zowel fysiek als online plaats. Het betreft hier de vanwege Corona uitgestelde Biënnale van 2020. In Venetië zal de installatie ‘City to Dust’, ontworpen door Studio LA, worden geëxposeerd, die mede mogelijk is gemaakt door ondersteuning van de EFL-Stichting. De vloerinstallatie ‘City to Dust’ zal niet alleen een mentale impact achterlaten op de bezoeker, maar de bezoeker zal ook een fysieke impact achterlaten op het werk. Hieronder kunt u meer lezen over de installatie.

‘City to Dust’ is een project waarin de bezoeker zelf fysiek in aanraking komt met de installatie: Een vloer die bestaat uit de kaart van Venetië gemaakt van zeer fragiele terrazzo-tegels. De bezoeker gaat de confrontatie aan met het werk en laat letterlijk haar sporen achter in de vloer, die poreus is en zal breken of beschadigen bij aanraking. Iedere stap zal scheuren achterlaten in de kaart. Op deze manier wordt de individu zich meer bewust van haar eigen impact op de stad. De fysieke sporen in de vloer bevestigen de aanwezigheid van elk individu.

De Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting stimuleert met subsidie de ontwikkeling van stedenbouw, planologie en landschapsarchitectuur. De wijze waarop Studio LA met hun installatie ‘City to Dust’ de impact van de burger op de stad zichtbaar maakt spreekt de EFL erg aan.

De installatie ‘City to Dust’ is ontworpen door Lorien Beijaert en Arna Mačkić van Studio LA, in samenwerking met Baukje Trenning. Voor meer informatie over Studio LA kunt u hun website bezoeken: https://studio-la.org/.

 

Locatie: Arsenale Venetië.

Opening: 19 mei 2021

Afbeelding: Studio LA

Meer actueel

Van Eesteren Leerstoel

In 2013 is aan de TU Delft de Van Eesteren Leerstoel ingesteld. Deze wordt gefinancierd door de EFL Stichting, het Deltaprogramma IJsselmeergebied en de TU… Read More

‘De Groningse Wake Up Call’ in première in Forum

Een documentaire over de stadsvernieuwing van Groningen tijdens de jaren zeventig dat een navolging kreeg in heel Nederland. De Groningse Wake Up Call is een… Read More
alle berichten