Onur Can Tepe, Rotterdam

Documentairefilm over Tetterode, een woon-werk complex in het centrum van Amsterdam, dat in de jaren ’80 is ontstaan als kraakpand.

Tetterode is een woon-werkcomplex in het centrum van Amsterdam dat in de jaren ’80 is ontstaan als kraakpand. Het is een organisch gegroeid gebouw en vormt een alternatief model voor stadsontwikkeling. Deze documentaire wil onderzoeken wat de uitkomsten zijn van dit experiment. Het gebouw werd in 1903 gebouwd als lettergieterij met veel licht, lucht, en ruimte, als voorloper van de kernwaarden van Van Eesteren en Van Lohuizen. In de voetsporen van Van Lohuizen willen de makers met deze film Tetterode observeren, bestuderen en analyseren, en deze analyse als basis gebruiken om verbeelding te stimuleren over hoe we in de toekomst samen willen wonen. De documentaire wordt vertoond in theaters in Amsterdam en bij AT5. Daarbij willen de makers de film insturen voor architectuurevenementen en filmfestivals in Nederland en internationaal.

Meer subsidies

MORE Architecture + Tertium

Publicatie ‘The Amsterdam Agenda’… Read More

Uitgeverij Blauwdruk |Gerealiseerd

Wageningen: publicatie Duurzame landschapsarchitectuur… Read More

Studio Esmee Geerken, Amsterdam

Ecologisch-artistiek-architecturaal onderzoeksproject The Holebearers. Het plan is om een ​​’multispecies’ installatie te bouwen op een enigszins verscholen,… Read More

Shivam Srivastava, TU Delft

Reiskosten Durban ivm onderzoek in kader project COCREATE MYCITY DURBAN, SOUTH AFRICA… Read More
bekijk alle subsidies