Van Doesburgs kleuroplossing als esthetische verlossing

Huis van Zessen in ‘Herenhuis’ ter ere van 100-jarig bestaan

Gelegen te midden van de molens van Kinderdijk, staat een een bescheiden maar baanbrekend voorbeeld van modernistische architectuur: het Huis van Zessen. Het werd ontworpen door Cornelis van Eesteren kort na zijn studie in 1923.

Van Eesteren stuurde de kleuraanwijzingen vanuit Parijs, waar hij samen met Theo van Doesburg de wereldberoemde De Stijl-tentoonstelling aan het voorbereiden was. Van Doesburg speelde een cruciale rol door de kleuren te beschrijven die diagonale relaties vormden binnen het huis.

In de oktoberuitgave van ‘Herenhuis’ tijdschrift, neemt Jorn Konijn, de directeur van het Van Eesteren Museum, je mee op een reis door het Huis van Zessen, dat dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. Een boeiende kijk op de invloed van kleur en modernisme in de architectuur.

Lees het artikel hier.

Foto: Piet Gispen

More current

Een terugblik op de expertsessie over klimaatrechtvaardigheid

“Groot denken, klein doen.” Dat was een van de adviezen van Kees Vendrik, afgelopen 26 mei bij de expertsessie over ‘Ontwerpen aan een Klimaatrechtvaardige wereld’. Read More

Symposium over ruimtelijke rechtvaardigheid in de praktijk

Onze leerstoelhouder op de TU Delft, Caroline Newton, organiseert met het Centre for the Just City een symposium over ruimtelijke rechtvaardigheid in de praktijk! Discussies… Read More
all notices