Genomineerden tweede ronde Open Oproep bekend

 

Het was zo nu en dan een pittige discussie, maar we zijn eruit! De zes teams die genomineerd zijn voor de tweede ronde van de Open Oproep zijn bekend. De jury beoordeelde de inzendingen van alle 38 teams in zes verschillende categorieën. De kwaliteit van de inzendingen was hoog, dus er is gekeken naar de relatie met het thema Klimaatrechtvaardigheid, originaliteit en de transdisciplinaire aanpak. De zes genomineerden zullen in januari hun visie op Klimaatrechtvaardigheid pitchen in het Van Eesteren Museum in Amsterdam.

De jury zal na de pitches de drie winnaars kiezen die het onderzoeksvoorstel verder uitwerken tot concrete voorstellen voor de fysieke leefomgeving. Naast het bestuur van de EFL Stichting bestaat de jury uit dr. Caroline Newton (fellow Van Eesteren leerstoel TU Delft) en mr. Sandor Gaastra, (DG Klimaat Ministerie EZK). Van de beoordeling is een verslag geschreven door Marieke Berkers. Lees hier het volledige juryrapport.

 

De 6 genomineerde teams:

1.  Hoe (on)gemakkelijk is klimaatrechtvaardigheid het herformuleren van ons woonfomfort

Team: Tom Bergevoet, architect en onderzoeker Temp.architecture, Martine Verhoeven, technisch specialist Royal Haskoning DHV, Matthijs de Jongh, communicatiestrateeg KesselsKramer.

 

2. Rechtvaardig Drinkwaterlandschap

Team: Hugo Schuitemaker, ontwerper Design Innovation Group, Marieke Rietbergen, strategisch ontwerper Design Innovation Group, Romeo Neuteboom Spijker, Waterschap Vallei en Veluwe, Charlotte van der Gun, Vitens en Janne Brok, Bureau WO.

 

3. Humanity  on the move

Team: Lena Knappers, stedenbouwer en onderzoeker, Bram van Ooijen, stedenbouwer en onderzoeker, UFO urbanism, Sarah Oey, UN Youth Representative en Jan Pronk, Professor Emeritus, Erasmus University.

 

4. Een Ruimtelijke Arsenaal voor een Rechtvaardig Rotterdam

Team: Preetika Balasubramanian, stedenbouwkundige De Zwarte Hond, Daan Zandbelt, stedenbouwkundige De Zwarte Hond, Max Weghorst, PhD Universiteit Utrecht naar de rol van rechtvaardigheid en de toekomst in het vormgeven van steden, Christophe Cornille, Projectsenior Landschap bij de Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling.

 

5. Het grootste onrecht – een zoektocht

Team: Violette Schönberger, architect en stedenbouwkundige, Catherine Koekoek architect en filosofe, Veerle Alkemade, architect en stedenbouwkundig ontwerper voor het Rijksvastgoedbedrijf, Bart Eysink Smeets, conceptuele storytelling en Charlotte Holtermans-Rommes, geesteswetenschappen en cultuurbeleid.

 

6. Nederland Veganland

Team: Strootman Landschapsarchitecten, Jan Willem Erisman, expert landbouwsystemen (Universiteit Leiden), Kees Bastmeijer, expert natuurbeschermingsrecht (Universiteit Groningen) Tineke Lambooy (onder voorbehoud), expert nieuwe governance modellen en Roanne van Voorst (onbevestigd), antropoloog.

More current

Experts te gast bij slotevent ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld!’

Michiel Korthals, Michelle Provoost en Fabi van Berkel reflecteren op de uitkomsten van ‘Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld!’. De EFL-Stichting presenteert 11 april het slotevent,… Read More

Seminar ‘Absolutely fabulous!’

Tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog heerste er een verlangen naar optimistische ontwerpen. Architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten speelden een belangrijke rol in… Read More
all notices